<$BlogRSDUrl$>

sunnuntaina

Kirjailija 

Ei mulla oo mitää trossaamisen aihetta, vaikka oonki meiltä kotoosin.
Sanon vain, että moon kirioottanu eteläpohojalaasella murtehella
pakinakirian KIKKIVIAROOLLA. Siinä on vähä yli 100 pakinaa. Jos sulla
ittelläs tai krannillas on tarves lukia niitä omalla kiälelläs, voin
sen lähärättää. Perin siitä sualarahooksi 19 euroa ja postirahat
päälle.



Ei mitää kiirusta oo, ku vain toimit nopiaa!

Tervehyysiä meiltä teille!

Pohojapään Pekka






Tilaukset

sähköpostiin: pohopekka(at)teuvalainen.com
AddThis Social Bookmark Button

perjantaina

Onnitteluja 

Istuskelin kaikes rauhas tämän masiinan ääres aattelemas, mitähän tällekki päivälle keksiis, että mainitaas. Silloon kuuluu takkaloukosta sellaanen kailotus, että oikeen säpsährin: ”Ooksä muistanu taksikuskia onnitella?” Mä imehtelin, että onkahan se kuski taas saanu ison lottovoiton tai palakan korootuksen elikkä uuren valakoosen mersun allensa, mistä ny pitääs onnitella.

Kyllähän mä muistin, että se tarkoottaa varmahanki taksikuskin syntymäpäivää, joka sattuu justihin tälle päivälle. Mä huurin vastahan, että jos sä tarkootat syntymäpäivää, niin siinä ei oo mitää onnittelemista. Jos ihiminen saa yhyren vuaren lisää jo ennestänsäkki korkiahan ikähänsä, siitä ei trenkää onnitella. Onnittelun aihetta voiis olla esimerkiksi siinä, jos sen auton takapenkille istahtaas komia ja arvokkahan näköönen frouva uusi minkkiturkki yllänsä ja ensi töiksi antaas kuskille viirensaran euron setelin ja sanoos: ”Käyppäs, nuari mies, ottamas menovettä tankki täytöhön, ettei lopu kesken, ku lähäretähän käymähän Kirkkoniämen rannas!” Syntymäpäivän kunniaksi voirahan toivottaa onnea, että sellaanen frouva elikkä herra tulis kuskin autohon justihin syntymäpäivänä ja onnitella sellaasesta onnenpotkusta. Onnitteleminen ja onnen toivottaminen on mun miälestäni kaks eri asiaa.

Onnea ja menestystä taksikuskille ja muillekki!

PEKAN SIVUPERSOONA
AddThis Social Bookmark Button

keskiviikkona

Urheelukansa  

Ennen sanottihin, että hulluja on yhyreksääkymmentäyhyreksää lajia ja mökkihöperöt päälle. Urheeluhulluja ei oo siinä värsys eriksensä sanottu, mutta kyllä me sellaasia oomma ja luen itteni siihen samahan joukkohon ja vaimoonen kans. Toristuksena siitä toimitan salaa, kuinka käytihin, ku Jukka tuli estejuaksus yhyreksänneksi. Puuro paloo pohojahan ja molin purota lavittalta. Päätimmä siltä istumalta, että taloon paikka Jukalle heti!

Meinasin juaksun aikana sanoa, että nuasta neekeriistä sitä riasan lykkäs, ku non aina sinne etupäähän tukkimas. Muistin samas, ettei niitä saa enää sanoa sillä nimellä ja koriaan ny heti, että tarkootin niitä ihimisiä, jokka on enämmän pahtunu auringos tummemmaksi. Aattelin samas, kuinka olis Loukolan Toivon käyny, jos sois Amsterdamin olympialaasis jääny yhyreksänneksi. Ei varmahankaa oosi tohtinu Voltin asemalle purottaa junasta ittiänsä. Se kumminki toi joukosnansa kultaasen mitallin ja olis tohtinu tulla junas vaikka Kauhavan asemalle ja miksei vaikka Härmähän. Ei sille trenkänny kylläkää taloon paikkaa lahajoottaa. Sillä oli sellaanen ennestänsä.

Seliityksenä sanon, että me urheeluhullut saamma olla yhtä kovaa tohoruksis Jukan komiasta juaksusta Pariisis, vaikkei mitallia tullukkaa. Ottakaa huamiohon, ettei Loukolan Toivon kans ollu kilipaalemas yhtäkää tummaihoosta juaksijaa, mutta Jukalla oli monta!

Lähtekää vain lenkille kaikki ja muistakaa, että jalo kilipa on tärkiempi ku eurot!

PEKAN SIVUPERSOONA
AddThis Social Bookmark Button

This page is powered by Blogger. Isn't yours?